Doe het zelf

Ben je iemand die graag zelf de handen uit de mouwen steekt, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres om de nodige materialen te komen afhalen.

Materialen kunnen ENKEL op afspraak afgehaald worden!

 

U kan bij ons terecht voor het afhalen van materialen voor:

  • Afsluitingen (betonplinten, palen, draad, windschermen, massiefhout,…)
  • Opritten en terrassen (betonklinkers, natuursteen, steenslag, bangkirai,…)
  • Poorten en hekkens
  • Hout voor het zelf maken van een tuinhuis of carport
  • Houten bloembakken, speeltoestellen,…

 

Nuttige tips voor de doe-het zelver:

–          De toegestane hoogte van uw tuinscherm of tuinafsluiting wordt gemeentelijk bepaald.  Als u zeker wilt zijn, vraagt u dus best de richtlijnen bij de gemeente aan.  In de meeste gevallen ligt de standaardhoogte voor dergelijke tuinschermen op 180 cm of hoger, dat is ook de reden waarom de meeste tuinschermen op deze hoogte gemaakt worden.

–          Niet-behandeld hout moet beschermd worden.  Ons gure klimaat vereist een goede verzorging van niet-behandeld hout.  U kunt het kleuren met oliën, of verven in de kleur van uw smaak.

–          Aanbrengen onderhoudsproducten op hardhouten terrassen: Eén van de voordelen van een duurzaam hardhouten terras is het beperkte onderhoud dat nodig is, maar niet iedereen ziet graag een vergrijst terras.  Sommige mensen zien hun terras liever in de kleur zoals het aangelegd werd of zelfs iets bruiner.  Indien een terras regelmatig behandeld wordt met de geschikte olie kunt u de kleur van uw hardhouten terras beïnvloeden, Hoe gaat u te werk? Het tuinhout moet schoon, droog en vorstvrij zijn. Bij voorkeur onvet u de terrasplanken voordat u de olie aanbrengt.  De houtolie met stevige kwast of met een doek dun in de richting van de houtnerf aanbrengen op het schone en droge hout. Goed en gelijkmatig uitstrijken. Ca. 12 uur laten drogen en vervolgens mag u de 2de laag aanbrengen.

 

Nuttige links:

www.facebook.com/denbaes

www.betafence.be

www.dfence.be

www.beaum.be

www.artstone.be

www.vandeveldebeton.be