Voor poorten op maatwerk kan U bij ons terecht.  We luisteren goed naar uw wensen en brengen onze kennis en ervaring in om samen te komen tot een optimale oplossing zowel op het gebied van duurzaamheid, uitstraling en functionaliteit.

Classic tuinpoorten

De Classic tuinpoorten bestaan uit stalen buisprofielen verzinkt en gecoat.  Er zijn verschillende kleuren en maten beschikbaar, naar ieders wens.  Een cilinderslot met dag- en nachtsluiting + 3 sleutels zijn telkens voorzien.

Houten tuinpoorten

Wij plaatsen houten tuinpoorten met enkele of dubbele vleugel.

Kenmerkend aan onze creaties zijn ons grote zorg voor detail en afwerking.  Al onze poorten worden volgens uw of ons ontwerp op maat vervaardigd.  Ook de houtsoort is een vrije keuze door de klant!

Rood noordse den:

Deze houtsoort is bijzonder geschikt om te impregeren.  Impregnatie is een verduurzamingsproces waardoor het hout beschermd wordt tegen verrotting en insecten.  Het verduurzamingsproduct wordt samen met het hout onder druk gebracht in een cylindrische ketel totdat het hout volledig verzadigd is.

Iroko:

Is een hardhoutsoort die geen knopen heeft en vergrijst met de tijd onder invloed van het zonnelicht.  Indien u de oorspronkelijke kleur wenst te behouden, dient u deze te behandelen met houtolie.  De originele kleur kan wel sterk verschillen: bruin tot donkerbruin, rood tot donkerrood, mogelijks met donkere vlekken.  Iroko: geel-oranje, licht tot middenbruin

Ceder:

Is een duurzame houtsoort, goed bestand tegen rot en verwering.  Het geeft unieke kleurvariaties: van licht geelbruin over rozebruin en zalmkleur tot chocoladebruin.  Voor buitentoepassingen wordt het vaak onbehandeld gebruikt, waarbij het natuurlijk vergrijst.

Padouk:

Padouk is een edele en duurzame houtsoort die zeer mooi vergrijst.   De planken worden op voorhand uitgesorteerd op fouten en zijn vlak geschaafd met afgeronde hoeken.

Eigenschappen:

– Zeer duurzaam (klasse 1)

– Uiterst geringe werking, zeker doordat het hout droog aangeleverd wordt.

– Rode kleur die na enkele maanden langzaam vergrijst.

– Een harde houtsoort met weinig splintervorming en middelmatig glad.