LED-verlichting … de voordelen op een rijtje

LED heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting: een laag energieverbruik, lange levensduur, milieuvriendelijk, afwezigheid van UV-straling, geen opwarmtijd, schokbestendigheid zijn enkele van deze pluspunten.

Laag energieverbruik:

LED verbruikt bijna 10 keer minder energie in vergelijking met een halogeenoplossing.  Ten opzichte van spaarlampen, fluorescentielampen en ontladingslampen ligt het energieverbruik 3 tot 5 keer lager.

Duurzaamheid:

LED-armaturen hebben een levensduur die 5 tot zelfs 30 keer hoger ligt dan die van traditionele lichtbronnen, afhankelijk van met welke lichtbron je de vergelijking maakt.

Geen opwarmtijd:

Een LED-module heeft geen opwarmtijd nodig om zijn maximale lichtniveau te bereiken.  Een LED-toestel kan ook zo vaak als gewenst aan- of uitgeschakeld worden, zonder dat dit de levensduur negatief beïnvloedt.

Milieuvriendelijk:

LED-systemen vragen weinig onderhoud en dienen veel minder vervangen te worden dan traditionele lichtoplossingen.  Bovendien vergt LED in tegenstelling tot bepaalde lampen geen speciale chemische afvalverwerking, omdat het geen kwik bevat.

Betaalbaarheid:

Het is geen geheim dat LED-systemen in aanschaf duurder zijn, maar de energiebesparing én de lange levensduur maken LED zeker rendabel.