Grasdallen

Grasdallen worden vooral gebruikt om de groene omgeving te bewaren.  Je hebt tegenwoordig keuze uit de klassieke grastegel uit beton of deze die uit kunststof worden vervaardigd.

Onze grasdallen vervaardigd uit kunststof (groen of zwart) zijn te verkrijgen in vlakke uitvoering of met groeven.  U kunt deze gebruiken voor opritten, parkeerplaatsen, brandwegen, tuinpaden, versteviging van oevers,…  Ze kunnen naast de weg geplaatst worden om modderige situaties te vermijden.  Het is mogelijk om de openingen op te vullen met aarde en gras te zaaien.  Nadien hebt u een mooi grasveld waarop men ongehinderd auto’s kan parkeren zonder verzakkingen of modder tijdens regenweer.

U kunt deze grasdallen ook gebruiken als waterdoorlatende bestrating door de openingen op te vullen met de juiste granulaten en te voorzien van een correcte funderingslaag.

Grasbetontegels

Grasbetontegels hebben openingen waartussen gras kan groeien.
Zij zijn uitstekend geschikt voor opritten, parkeerplaatsen en terrassen.
De opbouw bestaat uit een fundering van steenslag, een onderlaag en de eigenlijke grasbetontegels. Deze tegels worden opgevuld met teelaarde en met graszaad ingezaaid.
De onderlaag kan bestaan uit teelaarde en geëxpandeerde kleikorrels of men kan een bestaande laag leemhoudend zand gaan mengen met turf en teelaarde.