Houten terras

Hout is een warm en natuurlijk materiaal.
Een terras staat bloot aan weer en wind. Terrashout moet dan ook goed bestand zijn tegen klimaatschommelingen en vocht.  Het moet ook voldoende sterk en slijtvast zijn. Daarom komt alleen hout met een hoge natuurlijke duurzaamheid, vakkundig verduurzaamd hout of hittebehandeld hout in aanmerking.

Voor houten terrassen kan je kiezen tussen terrastegels of terrasplanken.

De terrastegels zijn 50×50.

Terrasplanken zijn mogelijk in verschillende houtsoorten: drukgeïmpregeneerd grenen, bangkirai, eik, IPE, Padouk… De planken worden bevestigd met zelfborende terrasschroeven in inox.

De terrasplanken kunnen met een verborgen systeem vastgmaakt worden die dezelfde stevigheid waarborgt als een gewone schroefverbinding.  Het vastschroeven gebeurt door middel van een clip met inox insert die in een uitgefreesde gleuf past.

Duofuse: terras in houtcomposiet

Duofuse houtcomposiet is samengesteld uit een mix van houtmeel en kunststof.  Hierdoor heeft het de warmte en de look van hardhout in combinatie met de voordelen van kunststof.  Dit duurzame materiaal is milieu- en onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in een traditionele houtkleur en in moderne grijstinten.

Voordelen:

– rot niet en splintert niet

– niet glad, geborsteld oppervlak

– makkelijk te plaatsen en te onderhouden

– geringe verkleuring in begin tot het bekomen van een natuurlijke tint

– milieuvriendelijk en recycleerbaar